PROJECTES

Gina Clotet i Álvar Llusá

CONTES PER SENTIR

La proposta s’emmarca dins del programa WelcomeBib, impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, Diputació de Girona i Biblioteques de Barcelona. La biblioteca Fort Pienc és una de les biblioteques públiques de Catalunya que s’ha acollit a aquest programa d’acollida a través del qual es vol facilitar recursos culturals a la comunitat ucraïnesa refugiada a Catalunya com a conseqüència de la invasió del seu país per part de Rússia. 

JOC DE LLIBRES

Dinamització de l’edició Joc de llibres 2016-2017 i 2017-2018 impulsada per la Biblioteca Bon Pastor i Foment de Ciutat.

En aquest projecte nens i nenes de totes les escoles del barri fan una activitat setmanal a la biblioteca en la que descobreixen un gènere literari. Durant el projecte que té una durada trimestral els infants estan en contacte amb una selecció acurada de llibres i fomentem també l’escriptura i el vincle afectiu amb nens i nens del barri mitjançant l’escriptura de cartes.

BOOKTUBERS A L'ESCOLA

Dinamització de l’activitat en la que nens i nenes de cicle superior de primària aprenen a ressenyar en veu alta davant d’una càmera. En aquest taller setmanal que es pot realitzar durant un trimestre o bé durant tot un curs escolar ens convertim en autèntics booktubers.

 

IMAGINA L'ÍNDIA

Col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer amb l’objectiu d’apropar la realitat de l’Índia a través de l’oralitat i els contes.

Lectures explosives

LECTURES EXPLOSIVES

Lectures Explosives és un programa en el qual hi participen l’Institut de Cultura de Barcelona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona. Els Clubs de lectura augmentada volen ser una eina de promoció de la lectura amb la qual fer arrelar entre els joves la idea que la lectura pot esdevenir un fet recordable i, consegüentment, un fet recuperable. A la dinàmica habitual dels clubs de lectura: lectura d’un llibre i comentari en l’aula, s’hauran de sumar les propostes de lectura augmentada: visita o activitat al voltant d’un escenari o element representatiu del text llegit, i trobades amb els autors.

Et conec d'oïdes

ET CONEC D'OÏDES

Et conec d’oïdes és un projecte impulsat des de l’Institut de Cultura de Barcelona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona vol esdevenir un espai de socialització per als residents dels habitatges amb serveis i les residències de gent gran.

Es proposa una activitat regular de trobada en què la literatura en totes les seves formes i les històries de vida són les protagonistes.

El projecte es construeix des de diferents suports i formats, donant cabuda a la lectura en veu alta, l’audiollibre o la narració oral i té especial cura en les necessitats afectives dels participants.

NARRACIÓ ORAL A LA PLANTA D'ONCOLOGIA INFANTIL DE L'HOSPITAL VALL D'HERBRON

Col.laboració amb AFANOC i ANIN en la narració de contes a infants hospitalitzats des de 2009 a 2011.

LLEGIR ENS FA + GRANS

Conceptualització, producció i coordinació de l’estand del Departament de Cultura de la Generalitat a la Festa dels Súpers emmarcat dins la campanya de foment lector Llegir ens fa + grans.

CONTES PER NADONS A LA PRESÓ DE WAD RAS

Col.laboració amb el Consorci de Biblioteques i la presó de dones de Wad Ras des del 2018 en la programació de sessions de contes i formació per a recluses i els seus nadons.

Aquest projecte vol fomentar el gust per la lectura així com reforçar el vincle afectiu entre les mares internes i els seus fills. Mitjançant les activitats portades a terme dins el recinte de la presó, les mares entren en contacte amb una acurada bibliografia de literatura infantil i aprenen tècniques de narració i cultura popular per a compartir amb els seus fills i filles.

* Camp obligatori

7 + 6 =

Contacte

Vols muntar un programa de foment a la lectura a l'escola? T'agradaria programar una activitat a la llibreria? Vols col·laborar amb nosaltres? Tens un dubte?

Contacta amb nosaltres mitjançant aquest formulari i comenta'ns el que vulguis. Et donarem resposta en menys de 48 hores.